1.
2.

3.


4.


5.
6.


7.
8.


9.
10.1. Zonder het goed en wel te beseffen, installeerde ik mijn eigen winkeltje met onze boeken en postkaarten. Een voorbode op onze laadzone. Een kinderwens komt uit.

2. Mijn bureau, een oude frietketel-tafel uit de garage van mijn ouders, een bureaustoel van de brocante markt, een rekje op rolletjes binnen handbereik uit ikea, en 3 prachtige planten. Veel licht en nauwelijks kabels. Meer moet dat niet zijn.

3. De ene muur gedecoreerd met inspiratie van andermans en eigen hand, de andere muur als een wit blad, wachtend op wat komen zal…

4. ‘Zo eens even hier zo zijn…’ Deze quote van een moeder tijdens mijn onderzoeksjaren schilderde ik op mijn gerestaureerde bank. De bank, nog uit mijn kindertijd, stond jaren buiten op de stoep aan mijn vorige woonst en bood er veel passanten een moment van rust. Nu de bank bij me binnen staat, daagt hij me uit hem vooral niet te verwaarlozen in ‘zo-eens-zomaar-even-zit-tijd’. Er naast staat een ouder drukkerskast, eveneens gevonden op de brocantemarkt in Temploux (een aanrader dus!). De grote schuiven hebben veel kleine vakjes, nu gevuld met honderden parels en fikfak. De stamboom erboven ontwierp ik voor het 60-jarig jubileum van mijn grootouders. Of, waar een ontmoeting toe leiden kan…

5. Opnieuw een zeer oude kast met veel kleine schuifjes. De schuifjes decoreerde ik met foto’s, lukraak maar betekenisvol. Het schap onderaan biedt ruimte aan de fotoboeken van mijn favoriete fotografen en plekken in deze wereld.

6. Mijn toilet, met het postkaartenrek dat mijn vader voor mij maakte, is één van de gezelligste plekjes vind ik zelf. Waar ik een toilet vroeger associeerde met spinnen en kilte, is het nu meer dan ooit een plek van loslaten, genieten en mezelf reminden aan datgene waar ik telkens opnieuw voor kies.

7. Mijn allereerste raamtekening. Soms is een postkaart gewoon niet groot genoeg :wink:

8. Eens die raamstift in handen, is het wel een zeer handige manier om jezelf overal in huis van krachtige boodschappen te voorzien. Deze heeft me echt al meermaals aan het glimlachen gebracht. Ook op dagen dat ik mezelf minder stralen vind. Bijzonder effectief dus (evidence-based, zo je wil).

9. Mijn zithoek met het veld van mogelijkheden… hier nog met bloeiende bloemen.

10. Die mogelijkheden, of bloemen, worden blijkbaar liever in de buitenwereld gezet. En niet overbetutteld met water. Dan gaan ze dood. Ik leer elke dag nog bij :)